Vanuit de praktijk

Als je jezelf herkent in een van de onderstaande voorbeelden ben je nog steeds een goede leidinggevende. Je vervult niet voor niets die functie, maar het kan wellicht beter - voor jou èn voor jouw medewerkers.

 

Er worden elk jaar steeds meer eisen gesteld aan de wijze van leidinggeven, door druk op de resultaten, snel wisselende eisen van afnemers of ten gevolge van nieuwe regelgeving. Misschien herken je jezelf in onderstaande voorbeelden of voel je de wens om je vaardigheden aan te scherpen.


Wij kunnen je daarbij helpen. Door onze trainingen, coaching en werkconferenties met het team. We leren de medewerker en de leidinggevende om met (kleine) aanpassingen in het gedrag een groot resultaat te behalen in de manier waarop er wordt samengewerkt. Werken wordt daardoor leuker, effectiever en efficiënter.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De missie staat in het bedrijfsbulletin, maar wie kent deze en handelen we er wel naar?

Natuurlijk, de missie is iets van het management, dat zijn hun waarden. Wij, als medewerkers, hebben onze eigen waarden. Onze leidinggevenden weten helemaal niet wat onze waarden zijn.

Managers en medewerkers werken zelfstandiger, effectiever en met meer plezier als er op de juiste manier aandacht is voor de eigen waarden en de waarden van collega’s. Zaak is om te kijken hoe die waarden kunnen bijdragen aan de doelen van de organisatie. Hoe stel je de juiste teams samen? En hoe laat je verschillende teams en afdelingen beter samenwerken?
 

Je zou gebaat kunnen zijn bij waardenmanagement.

 

 

Hoe kan ik mijn (persoonlijk) leiderschap verbeteren?

Om jezelf verder te ontwikkelen en sterker te worden in de organisatie waarin je werkt, kan je jezelf een aantal vragen stellen:

  • Wat voor leiderschap vraagt de organisatie van mij?
  • Maak ik optimaal gebruik van mijn capaciteiten?
  • Waar sta ik in mijn ontwikkeling?
  • Kan, wil ik verder ontwikkelen?
  • Kom ik duidelijk over?
  • Welke ondersteuning zou ik willen hebben?
     

Je zou gebaat kunnen zijn bij de training: Persoonlijke Effectiviteit in Leidinggeven en Overleggen (PELO):

Zie onder brochures het aanmeldingsformulier

 

 

Het gesprek duurt al een uur en ik heb nog steeds niet gezegd wat ik wil.

Ik wil iets zeggen over het gedrag van mijn medewerker, maar het lukt me niet. De thuissituatie is ook niet makkelijk en ze heeft het al zo zwaar. Ze blijft maar praten. Haar collega's beginnen ook over haar te mopperen.

 

Er wordt veel van leidinggevenden gevraagd. Het lijkt of de lat steeds hoger ligt. In veel gevallen klopt dat, zeker wanneer er afgeslankt wordt en er hetzelfde gedaan moet worden met minder mensen. Om beter te functioneren op je werkplek moet je ontwikkelen. Maar in welke richting? Werken aan je persoonlijke ontwikkeling geeft je de mogelijkheid om het stuur zelf in handen te nemen.

Je zou gebaat kunnen zijn bij de trainingen: Effectief Communiceren, Feedback geven, Persoonlijke Effectiviteit in Leidinggeven en Overleggen.

 

 

Mijn team moet meer met elkaar samenwerken en minder op hun eigen afdeling gericht zijn. Anders redden we het niet.

Er wordt steeds meer van mij en van mijn team gevraagd. De wereld om ons heen wordt steeds complexer. En elk jaar bezuinigingen. Door samenwerking hoop ik de bedrijfsresultaten toch te optimaliseren.

 

In succesvolle bedrijven en afdelingen wordt samengewerkt. Daar maken collega’s gebruik van elkaars netwerk, ontwikkelen ze samen nieuwe ideeën en wisselen ze kennis en ervaring uit. Dit ‘nieuwe’ samenwerken is essentieel voor een succesvolle bedrijfsvoering. Samenwerken is niet iets dat altijd vanzelf komt. Het vergt ervaring en vaardigheden. Je moet elkaar kennen, begrijpen en waarderen.

 

Je zou gebaat kunnen zijn bij teamontwikkeling op basis van verschillende instrumenten.

Uw vragen en wensen vragen om maatwerk. Zo werken we graag vanuit de ZSgroep.

 

Op zoek naar meer voorbeelden of heb je een vraag?

Laat ons weten waar je tegen aan loopt. Misschien heb je dit al in een van de voorbeelden gelezen. Of zoek je een meer specifieke oplossing?

Neem contact op voor een gesprek.